Citytrip Barcelona

Beste reistijd om op citytrip naar Barcelona te gaan

Spanje is altijd een goed idee. Barcelona geniet van een mediterraan klimaat. De winters zijn zacht en de zomers duren lang en kunnen erg warm zijn. Mits een goede voorbereiding kan men eigenlijk altijd terecht in Barcelona. Niet enkel in de zomer is het er erg druk, maar ook buiten het hoogseizoen kan men soms onaangename drukte opmerken.

Barcelona is altijd een goed idee

Juni en september zijn de meest aangename maanden om een bezoek te plannen. Gemiddeld is het overdag dan zo’n 25 graden Celsius. Juli en augustus, het traditionele hoogseizoen, is er erg warm. Overdag gemiddeld zo’n 28 graden Celcius. Tijdens de nacht wijst de thermometer nog steeds 19 aan. Deze gemiddelde waarden geven uiteraard soms een vertekend beeld. Het is geen uitzonderlijk gegeven dat de 40 graden wordt. De zee brengt dan de nodige verkoeling, maar voor veel mensen is dergelijke hitte geen zegen tijdens een stadsbezoek. De lange stadswandelingen zijn best uitputtend bij dergelijke temperaturen. In december is het bijvoorbeeld gemiddeld zo’n 14°C. ’s Nachts daalt het kwik tot een koude 6 graden. De zon schijnt zo’n 5 uur per dag. Naar Belgische en Nederlandse normen zijn bovenstaande cijfers best rooskleuring.

Regen kan een tripje aardig verpesten. Bekijk op voorhand altijd de weersvoorspellingen. De kans dat het dagen aan een stuk regent is zeer klein, maar tijdens bepaalde maanden kan er al wel eens wat regen vallen. Bij een fikse bui valt meteen op dat de stad de neerslag niet gewoon is. Diepe plassen vormen zich en straatverkopers halen uit het niets paraplu’s tevoorschijn die tegen ‘democratische prijzen’ worden aangeboden.

Bij een last minute kan men trouwens anticiperen op het aangekondigde weer. Voorspellen ze net tijdens het bezoek een fikse hittegolf, dan kan men de truien en jassen best niet inpakken. Zo blijft er meer ruimte over voor souvenirs.