Citytrip Barcelona

Gaudi Museum

In het Park Güell in Barcelona ligt het Gaudi Museum. Dit opvallende bouwwerk is vroeger een aantal jaren het huis geweest waarin Gaudi gewoond heeft. De architect heeft het huis van 1906 tot 1925 bewoond. Vanaf het jaar 1963 werd het huis tot museum benoemd waar men verschillende meubels en andere voorwerpen kan bewonderen die door Gaudi ontworpen werden. In het Gaudi Museum zijn vier verdiepingen. Op de begane grond en de tweede verdieping kunnen verzamelingen voorwerpen bewonderd worden, die gewoon toegankelijk zijn. De kelder is uitsluitend voor het gebruik van het museum zelf. Op de derde verdieping bevindt zich de Enric Casanelles bibliotheek, die wel bezocht kan worden, maar alleen op afspraak.

Carrer ďOlot, 7, 08227 Terrassa, Barcelona, Spanje

Er zijn kamers in het Gaudi Museum, zoals de slaapkamer en het kantoor, die in zo’n stijl zijn ingericht dat ze herinneringen opwekken hoe de architect er gewoond heeft. Verder zijn er voorwerpen die door Gaudi werden ontworpen voor andere gebouwen als het Casa Calvet. Samen met smeedijzeren elementen zijn dit de waardevolste objecten van de collectie. Verder kun je er sculpturen, tekeningen, schilderijen en andere objecten zien die Gaudi ontworpen en gemaakt heeft.

Het gebouw dat tegenwoordig het Gaudi Museum is was in eerste instantie bedoeld als een modelhuis voor het Park Güell. Mensen zouden dit soort huizen moeten kopen, waarvan er ongeveer 60 gepland waren. Dit gebeurde echter niet, er werden er slechts twee verkocht, waaronder een van de kopers Gaudi zelf was. Dit maakt dat het huis toegevoegde waarde krijgt, aangezien de architect er ook daadwerkelijk gewoond heeft. Via de website van het museum is het ook mogelijk om een virtuele rondleiding te volgen. De standaard entreeprijs voor het Gaudi Museum is €5,50. Met een Barcelona kaart kun je een euro korting krijgen. Studenten, ouderen en kinderen tussen 11 en 17 betalen ook €4,50.