Citytrip Barcelona

Goedkope trip

Een citytrip hoeft helemaal geen fortuin te kosten. Barcelona staat niet meteen gekend als één van de goedkoopste Europese bestemmingen, maar dit betekent natuurlijk niet dat men niet kan besparen. Wat geld uitsparen kan op meerdere gebieden. In eerste instantie is er natuurlijk de zoektocht naar redelijk betaalbare vliegtickets. Ook de accommodatie kan de kosten van de trip aardig opdrijven. Een hotelkamer voor 50 euro per nacht (per persoon) is een richtprijs, maar men kan gemakkelijk een veelvoud spenderen aan een iets luxueuzere kamer. Ter plaatse kan men ook bedrogen uitkomen. In dit artikel bespreken we alle onderdelen en we gaan na in welke mate het mogelijk is om er een redelijk goedkope trip van te maken en dit zonder al te veel in te boeten aan kwaliteit.

Goedkoop vliegen

Het boeken van goedkope vliegtickets mag eigenlijk geen probleem vormen. Wereldstad Barcelona verwelkomt jaarlijks miljoenen toeristen en het aanbod van vliegtickets is dan ook gigantisch groot. Dagelijks kan men bij meerdere maatschappijen meerdere vluchten opmerken richting de stad. Aan aanbod is er dus geen gebrek. De vraag is groot, maar indien er ruim op voorhand wordt geboekt dan kan men voor minder dan 100 euro een heen- en terugvlucht boeken. De afstand van België naar Barcelona bedraagt bijna 1300 kilometer. Twee uren vliegen en een euro of 50 armer en men komt reeds toe in de metropool.

De vlucht duurt amper enkele uurtjes en veel luxe is dus niet nodig. Echt besparen doet men door de prijzen bij prijsvechters op te zoeken. Vergelijk wel hetzelfde product. Bij de ene maatschappij rekenen ze fors door indien we spreken over bagage en eventuele zitjes naast elkaar op het vliegtuig. Ook dergelijke zaken dient men te bekijken alvorens met een maatschappij in zee te gaan.

Ter plaatse

Barcelona is een metropool en lokt jaarlijks miljoenen toeristen. Vaak is het er dan ook ongezellig druk. Die drukte trekt jammer genoeg ook ongure figuren aan. De toerist wordt er maar al te vaak gezien als een wandelende euro. We illustreren dit met enkele voorbeelden. In de wereldberoemde promenade ‘De Ramblas’ kan men een hoop eettenten opmerken. Bijna allemaal serveren ze maaltijden van discutabele kwaliteit. Een paella voor 14 euro klinkt aanlokkelijk, maar overal worden precies dezelfde maaltijden gepresenteerd. Hier is geen sprake van een Spaanse specialiteit, maar wel van voorverpakte rommel. Bij zowat alle belangrijkste hoogtepunten zal men een entreekaartje moeten aanschaffen. We spreken niet over luttele euro’s, maar vaak over veel geld. Deze kosten kan men moeilijk beperken. Het bezoeken van de historische momenten hoort nu eenmaal bij de citytrip.

Bepaalde kosten ter plaatse kan men beperken. Een terrasje doen is leuk, maar de cola kost vaak 4 euro. Men kan ook een drankje aanschaffen in de lokale supermarkt en dan even plaats nemen in een park, onder een boom in de schaduw. Ook dat is soms een aangenaam gegeven. Gaan uiteten kan tegenwoordig gemakkelijk dankzij de online hulpmiddelen. Zoek bepaalde restaurants eens op alvorens men er binnenstapt. De Spaanse specialiteiten zijn heerlijk, maar een diepvriespizza en paella uit een zakje horen niet onder de noemer ‘Spaanse specialiteit’. Het budgetbeheer ter plaatse beheren is vaak een moeilijke opdracht. Immers, het is vakantie en men wil ook genieten van de tijd aanwezig in Barcelona. Dure cocktails, dure terrasjes en dure maaltijden probeert men maar beter te beperken indien het de bedoeling is om er een goedkope citytrip Barcelona van te maken.

Tip: Lees ook lekker eten met de locals in Barcelona

De trip op voorhand plannen hoort eigenlijk ook bij de besparingsronde. Bekijk de ligging van de bezienswaardigheden en bekijk ook dewelke je zeker wenst te bezoeken. Online kan men reeds een deel van de entreekaartjes aanschaffen. Zo bespaart men enkele euro’s en vaak ook een hoop tijd. Toeristen die een geldig kaartje in hun bezit hebben mogen vaak de wachtrijen voorbij wandelen. Een heerlijk gevoel!

Accommodatie

Een bed zoeken in de stad is kinderspel. Barcelona beslaat een gigantisch oppervlak, dus de zoektocht begint eigenlijk bij het afbakenen van het zoekgebied. Bekijk de afstand tot het centrum en tot bekendere hoogtepunten van een accommodatie die de interesse prikkelt. Echt goedkoop logeren doet men door te opteren voor een jeugdherberg in Barcelona. Gemeenschappelijke slaapzalen zijn een optie, maar vaak is het ook mogelijk om een tweepersoonskamer met eigen sanitair te boeken.

Besparen kan door een kamer met korting, een zogenaamde aanbieding, te boeken. Zo krijgt men een bepaalde kamer aan een lagere prijs. Bij het boeken van een accommodatie geldt altijd hetzelfde principe: vergelijken en bekijken. Niet alle kortingen zijn interessant en niet alle hotels zijn goed gelegen in de stad Barcelona. Het zou zonde zijn om op te merken dat bij aankomst blijkt dat het hotel gelegen is pal in een uitgaansbuurt terwijl het reisgezelschap geen nachtbrakers zijn.

Goedkoop in Barcelona

Echt zeer goedkoop zal het niet worden. In Europa is het trouwens een moeilijke taak om echt goedkoop te reizen. Dit hoeft niet te betekenen dat men automatisch een hoop geld hoeft uit te geven. in dit artikel werden enkele tips medegedeeld om bewuster om te springen met het reisbudget. Het is hoofdzakelijk een kwestie van gezond verstand. Met een beperkt budget is het zeker mogelijk om te genieten van de wonderen van Gaudi.