Citytrip Barcelona

De Sagrada Familia

De basiliek Sagrada Familia is een erg bijzonder bouwwerk in Barcelona en wekt bij miljoenen mensen enorm veel indruk. Letterlijk vertaalt betekent Sagrada Familia “Heilige Familie”, en de basiliek is ontworpen door Antoni Gaudi. De kerk is een eeuwig bouwwerk, sinds dat in 1882 de eerste steen gelegd werd, wordt er namelijk continu aan gewerkt. De bouw duurt erg lang, en het is inmiddels zo dat sommige delen die al klaar zijn, opnieuw moeten worden gerenoveerd omdat het alweer aangetast is voordat de kerk in zijn geheel klaar is. Op 7 november 2010 werd de Sagrada Familia officieel als basiliek ingewijd door Paus Benedictus XVI.

La Sagrada Familia, Calle Mallorca, 401, 08013 Barcelona, Spanje

Gaudi kreeg de opdracht om een ontwerp te maken voor een kerk, en de Sagrada Familia wordt door talloze mensen beschouwd als zijn meesterwerk. Gaudi was nauw betrokken bij de bouw, en hield alles in de gaten zodat niets verkeerd kon gaan. De bouw van de Sagrada Familia fascineerde hem zozeer dat het zijn laatste werk werd, en hij sliep zelfs enige tijd op de bouwplaats. Nadat hij in 1926 werd overreden door een tram en een paar dagen later overleed, werd hij begraven in de crypte van de Sagrada Familia. Het jaar 2026 staat op dit moment genoteerd als geschat jaar waarin de kerk in het geheel klaar zal zijn. Er zullen 3 facades komen met elk 4 klokkentorens.

Als toerist is het erg gemakkelijk om de Sagrada Familia te bereiken. De metro brengt je bijna tot aan de deur. Als je uitstapt bij Sagrada Familia (L2 en L5) ben je er zo. De buitenkant van de kerk alleen al is prachtig, er is namelijk erg veel te zien en te ontdekken. Als je €12,50 entree betaalt kun je er ook voor kiezen om de kerk binnen te gaan. Ook kun je de toren bezoeken, maar als je de lift gebruikt moet je €2,50 extra betalen. Het Sagrada Familia museum is bij de prijs inbegrepen en hier kun je alles over de geschiedenis van het bouwwerk ervaren.