Citytrip Barcelona

Picasso Museum Barcelona

Aan de Carrer Montcada ligt de ingang naar het Picasso Museum Barcelona. Zoals de naam uiteraard al zegt, is dit museum gewijd aan de kunstenaar Pablo Picasso. Dit museum is een van de meest bezochte attracties van Barcelona en het werd in 1963 opgericht. In het museum zijn 3 verdiepingen die je kunt bezoeken en er zijn 35 zalen die het werk van Picasso laten zien. Het werk gaat over een periode van 1890 tot 1957 en je kunt er ook veel werk vinden dat minder bekend is.

Museu Picasso, Carrer de Montcada, 15-23, 08003 Barcelona, Spanje

In het museum zijn ook belangrijke werken te zien die Pablo Picasso tijdens zijn jeugd heeft gemaakt. De meeste van die kunstwerken komen uit de jaren tussen 1895 en 1904, toen Picasso in Barcelona woonde. Behalve de standaardwerken die er te bewonderen zijn kun je ook tijdelijke tentoonstellingen bezoeken. Deze tijdelijke tentoonstellingen gaan vaak over het leven en het werk van Picasso met verschillende thema’s. Het Picasso museum in Barcelona is het eerste museum dat gewijd was aan Picasso en het is tevens het enige dat zijn deuren opende toen de kunstenaar nog leefde.

De permanente collectie van het museum is opgedeeld in drie secties: schilderijen en tekeningen, graveerwerk en keramiek. Vanaf 2010 is het mogelijk om een groot gedeelte van de collectie van het museum online te bekijken. Op de derde verdieping van het museum bevindt zich een openbare bibliotheek, waar meer dan 6000 referenties gevonden kunnen worden. Tevens organiseert het museum regelmatig seminars binnen het gebouw, die families maar ook schoolklassen kunnen bijwonen. Picasso zelf heeft geld gedoneerd aan het museum, waardoor het uiteindelijk de deuren kon openen voor het publiek. Het Picasso museum in Barcelona is een veelzijdig museum, waar je kunt ontdekken wat een grote en veelzijdige kunstenaar Picasso eigenlijk was. Voor ieder is er wel wat te beleven en voor een bewolkte dag is het een prima bezienswaardigheid.