Citytrip Barcelona

Hotel pal in het centrum

Bij de zoektocht naar een hotel zul je wellicht al hebben opgemerkt dat er in Barcelona een hoop kamers beschikbaar zijn. Dankzij enkele klikken op de muis is alles bevestigd en kan het aftellen naar de citytrip beginnen. We raden je aan om geen overhaaste beslissingen te nemen. Die kamer die momenteel aan -30% staat aangeprezen is misschien niet zo interessant. Het kan zijn dat de kamer alsnog prijzig is, of misschien ligt de kamer best ver verwijderd van het stadscentrum. Tijdens een stedentrip is het boeken van een kamer in het centrum – in eerder welke stad – een verstandige zet. Er zitten meerdere voordelen verbonden aan een goede ligging. We illustreren dit met enkele voorbeelden.

W hotel te Barcelona

Voordelen van een hotel met goede ligging

Een hoop bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van de hotelkamer. Op die manier hoeft men het openbaar vervoer niet te gebruiken. Dit zorgt dus voor een besparing. In drukke steden is het vaak ook minder aangenaam om op toeristische, drukke buslijnen te kruipen. Al wandelend ontdekt men een stad pas echt.

In het hoogseizoen kan het aardig warm worden in de stad. ’s Avonds kan het dan wat afkoelen en dan kan men gewoon even rap afzakken naar de kamer om een dikkere trui aan te trekken. Zo hoeft men die andere kledij niet een ganse dag mee te zeulen. Men kan zich ook rap even opfrissen en er is een gratis toilet beschikbaar.

Waar iets boeken?

Het centrum van Barcelona is best groot en de hoogtepunten liggen dan ook nogal verspreid. Af en toe zal men beroep moeten doen op het openbaar vervoer om de trip efficiënt te regelen. Op voorhand even kijken wat de exacte ligging van het hotel is en wat de ligging is ten opzichte van de voornaamste hoogtepunten is een verstandige zet. Op de meeste sites is het mogelijk om te selecteren op allerlei factoren. Vaak staat ook de afstand tot het centrum vermeld en de afstand tot de voornaamste bezienswaardigheden. Echt moeilijk is het dus niet om enkele accommodaties te vinden. Even een kaart bij de hand nemen hoort bij een goede voorbereiding. Zal het reisgezelschap bijvoorbeeld meerdere dagen vertoeven aan het strand, dan kan het een goed idee zijn om even te kijken waar de beste stranden in en rondom Barcelona zich situeren en dan kan men een hotel zoeken in de buurt.