Citytrip Barcelona

Muziekfestivals in Barcelona, dit mag je niet missen!

Welke muziekfestivals moet je bijwonen in Barcelona? Dat lees je hier! Van pop, tot indie rock tot dance. Feest er op los!

Barcelona is meer dan alleen tapas eten, cultuur snuiven en leuke straatjes ontdekken. De prachtige wijken van Barcelona vullen je dagen, de straatartiesten trekken je aandacht op de Ramblas en de pleintjes worden gevuld door straatmuzikanten. Allemaal heel erg leuk, maar als je wat anders wilt, ga dan eens naar een muziekfestival in Barcelona. Hieronder geef ik je de leukste weer die je echt niet mag missen!

Festival aan zee in Barcelona

Primavera Sound festival ligt aan zee, in het speciaal gebouwde Forum. In 2001 ontstaan en nu al 16 jaar succesvol. Het festival in Barcelona kenmerkt zich door de Indie rockmuziek, rockmuziek en elektro. Het leuke aan dit festival, naast dat het aan zee ligt, is dat het geschikt is voor alle leeftijden. Heel handig: Vanaf Plaça Catalunya gaat er een shuttlebus naar Parc del Fòrum waar het festival plaatsvindt. Maar vanaf de Ramblas kun je ook met de metro komen. Het festival vindt plaats in juli en de tickets zijn beschikbaar vanaf € 150,-. Het is niet goedkoop, maar je krijgt er heel wat voor terug.

Elektronische deuntjes op verschillende plekken in de stad

Houd je van elektronische deuntjes? Dan mag je zeker het festival Sónar niet missen. Het is zelfs één van de grootste elektronische muziekfestivals van Europa. Het grappige aan dit festival is dat het niet op één plek wordt gehouden, maar op meerdere plekken door de stad Barcelona. Je hebt Sónar bij dag en Sónar bij nacht. En beide festivals worden gehouden op een andere plek. Het festival vindt altijd plaats in juni en kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf € 165,-. Hier ben je dan wel een heel weekend mee van voorzien.

Meer dan alleen muziek

Cruïlla is naast een muziekfestival ook een evenement waar je creatieve workshops kunt volgen of naar kunst en toneel kunt kijken. Net als Primavera Sound festival, vindt ook dit festival plaats in Parc del Fórum. Het richt zich voornamelijk op etnische muziek, maar reggae of hiphop zal je zeker ook horen hier. Het festival begint het tweede weekend van juli. De prijzen van de tickets starten vanaf € 90,-. Net als Primavera Sound kun je hier komen met de metro. Ook gaan er verschillende bussen die je vlakbij het terrein afzetten, alleen is er niet een speciale shuttlebus geregeld.

Openluchtconcerten in Barcelona

De zomer is aangebroken en in de buitenlucht kun je in de schitterende tuinen van het Koninklijk paleis Pedralbes in Barcelona luisteren naar muziek. Dit festival vindt plaats in juni en in juli. Het is niet zozeer een festival dat alles op één dag of in een weekend wordt gepropt. Maar bijna dagelijks vinden er concerten plaats van grote namen, zoals Tom Jones, Kool and the Gang tot James Morrison en van cello muziek tot Rufus Wainwright. Tickets koop je apart voor ieder concert. Vanaf het centrum van Barcelona kun je met de tram of metro uitstappen bij halte Palau Reial.

Gratis concerten in de parken van Barcelona

Naast de concerten in de tuinen van Koninklijk paleis Pedralbes, heb je ook een heel aantal gratis concerten die gegeven worden in de parken van Barcelona. Die vallen onder de festivalnaam Música als Parcs. Op wel dertig verschillende locaties kun je genieten. Verschillende muziekstijlen worden tentoongesteld, zoals klassiek, pop, jazz en blues. Deze concerten vinden plaats wanneer de zomer begint: Van begin juni tot eind augustus. Ga in de zomer dus zeker eens naar Parc de la Ciutadella of bezoek Jardin de Can Brasó. Kijk zeker eens op de website van Música als Parcs om te kijken welke concerten waar en wanneer gehouden worden.

Je hebt nu genoeg informatie om te bekijken welke festivals je wilt bezoeken en welke je liever over slaat als je op vakantie gaat naar Barcelona. In de zomer is er altijd wel ergens een feestje of festival. Het is echt de moeite waard! Vind je het te duur, dan kun je ook altijd nog naar de gratis concerten die in allerlei parken in Barcelona gegeven worden. Naast muziekfestivals heb je ook theaterfestivals, the gay pride en andere buurtfestivals, die meer gericht zijn op kunst, toneel en eten. Heb je je vakantie naar Barcelona gepland? Kijk dan vooral even online wat er zoal te doen is tijdens jouw verblijf.