Citytrip Barcelona

Havenkabelbaan van Barcelona (Aeri del Port)

Barcelona is een geweldige stad en Aeri del Port zal ervoor zorgen dat je dat nooit meer zult vergeten. Vanaf de haven van Barcelona gaat deze kabelbaan naar de top van Montjuïc. Tijdens de rit zelf heb je natuurlijk al een geweldig uitzicht over de stad, maar ook vanaf de top van Montjuïc kun je genieten van dit ongelooflijk mooie aanzicht. De kabelbaan gaat over lange dikke kabels, die bij wat meer wind heen en weer deinzen.

Transbordador Aeri del Port, Passeig de Joan de Borbó, 88, 08039 Barcelona, Spanje

Het adres van de Aeri del Port is Torre de San Sebastian, in de buurt Barceloneta. Van Juli tot en met 12 september kun je van 10:30 tot 20:00 een ritje maken en daarna tot 17 oktober tot 19:00. In de winter kan het maar tot 18:00. Als je maar één richting met de kabelbaan aflegt betaal je €9,00, heen en weer kost €12,50. De kabelbaan is gemakkelijk te bereiken als je met het openbaar vervoer reist. Met de metro kun je namelijk bij L4 Barceloneta uitstappen. Voor mensen in een rolstoel is de kabelbaan ook toegankelijk.

Als je in een bakje van de kabelbaan naar boven gaat, hang je ongeveer 100 meter boven de stad. De cabines vertrekken per 15 minuten. Tijdens de rit stopt hij bij de Jaume I toren en bij het World Trade Center. Er is geen echt aantal passagiers bekend dat in de cabines kan. Op de cabine is wel aangegeven dat er 20 mensen in kunnen, maar dit is duidelijk te veel. Je kunt er niet in zitten, je staat en kunt rondlopen om Barcelona van alle mogelijke kanten te bekijken. Kinderen tot en met 6 jaar kunnen gratis mee in de kabelbaan. Als je dus op zoek bent naar een prachtig uitzicht over Barcelona, dan is de kabelbaan Barcelona een goede keuze die je naar de top van Montjuïc brengt.