Citytrip Barcelona

Tips

Een Europese trip plannen is tegenwoordig best simpel. Alle toeristische steden verwelkomen meerdere vluchten per dag en ook de infrastructuur is dik in orde. Toch wensen menig toeristen een hoop informatie te verzamelen alvorens ze effectief afzakken richting een stad. Groot gelijk hebben ze! Deze kleine tips helpen bij een goede voorbereiding en zorgen voor de nodige gemoedsrust. Op deze pagina formuleren we enkele algemene tips. Het is een niet chronologische lijst en niet alle informatie zal bruikbaar zijn tijdens de citytrip, maar de lijst is belangrijk genoeg om even door te nemen.

Barcelona tips

  • Een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets. Al wandelend is de afstand tussen bepaalde hoogtepunten te groot. Met de fiets kan men toch nog gezellig genieten van de pracht van de stad. Barcelona verwelkomt graag fietsers en fietsen is er aan een fikse opmars bezig, maar het is helemaal nog geen fietsstad. Opletten geblazen dus in de drukke stad, maar op zich zeker doenbaar om op een aangenaam tempo op verkenningstocht te gaan en dit zonder het openbaar vervoer te gebruiken. Fietsen huren kan bij meerdere partijen, men kan ook gegidste fietstochten bijwonen.
  • Een ‘free walking tour’ is ook een aanrader. Gidsen, veelal studenten, zullen een themawandeling organiseren doorheen de stad en ondertussen een hoop weetjes vertellen. Er zijn een hoop maatschappijen, maar de kwaliteit is niet altijd hetzelfde. Op voorhand even tripadvisor raadplegen is een verstandige zet. Na afloop bepaal je dan zelf een prijs.
  • De bekendste straat van de stad zaait verdeeldheid. Tegenwoordig is het er vaak een drukke bedoening. Straatverkopers, (soms best agressieve) bedelaars en zakkenrollers komen af op de drukte. Drink er zeker geen drankje en verorber er geen maaltijd. Dure prijzen en minderwaardige kwaliteit zijn de kernwoorden. Het is een negatieve eigenschap van massatoerisme en hier is dat zeer zichtbaar.
  • De Barcelona Card is een toeristenkaart met een duur van 72, 96 of 120 uur. Voor de kortste duur betaal je online 46 euro. Dit komt neer op ongeveer 15 euro per dag. Dankzij de kaart is het mogelijk om te genieten van tal van kortingen en gratis entrees. Ook het openbaar vervoer en de rit van en naar de luchthaven zijn gratis. De aankoop is niet voor alle toeristen even interessant, maar het mag wel worden gezegd dat de Barcelona kaart in de meeste gevallen zijn geld wel waard is.
  • Barcelona is – net zoals bijna iedere toeristische stad – geen goedkope bestemming. Gelukkig zijn er ook zaken die men gratis kan plannen. Enkele voorbeelden: het Parc del Centre de Poblenou, Parc de Diagonal Mar, Cementiri de l’Est en benedenverdieping van de Torre Agbar. Lekker slenteren door de historische binnenstad is ook gratis. De historische gebouwen, pleinen en parken zijn vaak een streling voor het oog. Meer informatie hier: top 10 gratis.
  • Barcelona is gelegen aan de zee. Steden met dergelijke ligging creëren in het hoogseizoen altijd een groter vakantiegevoel. Even ontsnappen aan de stedelijke hitte en drukte? Hoogtijd om enkele uurtjes het strand van Barcelona te bezoeken.
  • Een goede eettent vinden in de stad zonder voorkennis is altijd een beetje gokken. Tapas en Pintxos zijn populaire kleinigheden. De Pintxos zijn aan een opmars bezig. Het zijn kleine stukjes stokbrood, rijkelijk belegd met tal van beleg. Vaak worden ze per stuk verkocht. Gewoon een bordje nemen, vullen naar believen en afrekenen.

De citytrip

De belangrijkste tip tijdens een Barcelona citytrip is om niet te vergeten om te genieten. Iedere toerist zal namelijk andere zaken plannen tijdens het verblijf. Er zijn een hoop musea te vinden in de Catalaanse hoofdstad, maar dit betekent niet dat men alle musea met aanzien hoeft te bezoeken. Sommige toeristen slenteren nu eenmaal graag door de binnenstad zonder een hoop zaken in detail te ontdekken.