Citytrip Barcelona

Een last minute

Tegenwoordig kan men zich vrij flexibel opstellen. Die flexibiliteit kan zeker helpen bij het boeken van een goedkope citytrip. Pas laat beslissen dat een reisje wordt geboekt, is hedendaags geen probleem meer. De term ‘last minute’ heeft eigenlijk meer betrekking op zomervakanties en wintersportreizen. Personen die op het laatste nippertje wensten te boeken, hopen op een fikse korting. De keuzevrijheid is iets minder, daar een deel van de hotels is volzet. Aan de andere kant kan men wel veelal een iets goedkopere kamer boeken. De hotelketens hopen nog gauw een kamer te verhuren aan een iets lagere prijs. Een bezette kamer is altijd beter dan een lege kamer. In de zomervakantie en tijdens de winter is het dan ook een vaak gebruikte term. De term kan men op verschillend manieren interpreteren. Een echte last minute in de zin van ‘vandaag beslissen en morgen vertrekken’ is altijd een riskant gebeuren. Sommige periodes zijn in trek bij de toeristen en de kans bestaat dan dat er geen reizen aan de voorwaarden voldoen. Aan de andere kant kan men op het laatste nippertje ook een heus koopje boeken. Zo een last minute heeft zo zijn voor- en nadelen.

Citytrips en last minutes

De term wordt hedendaags ook vaker gebruikt in het kader van stedentrips. Vandaag te horen krijgen dat de komende week het verlof werd goedgekeurd en men kan perfect nog een citytrip boeken. Wereldsteden zoals Barcelona beschikken over voldoende accommodaties. In alle prijsklassen kan men ten alle tijdens wel wat vrije kamers opmerken. Echte kortingen hoeft men trouwens niet te verwachten. Bij een citytrip is de term ‘aanbieding’ interessanter. De concurrentie tussen de hotelketens is enorm groot en af en toe kan men zeer interessante aanbiedingen opmerken. Men kan dan bijvoorbeeld logeren in een luxueuze kamer in het centrum van Barcelona en dit tegen een schappelijke prijs. Dus een last minute citytrip naar Barcelona boeken is eigenlijk geen enkel probleem. Een accommodatie boeken is kinderspel. Enkel de zoektocht naar vliegtickets kan nog wat roet in het eten gooien. Afreizen richting Barcelona zal gebeuren per vliegtuig. De zoektocht naar betaalbare vliegtickets begint vaak maanden voor de reis. Bij een last minute citytrip richting Barcelona zal men pas op het laatste nippertje vliegtickets moeten zoeken. De kans bestaat dat de goedkopere maatschappijen zijn uitverkocht en dat men noodgedwongen de toevlucht moet nemen tot iets duurdere maatschappijen. Ook dit is eigenlijk geen noemenswaardig probleem. Indien er enkel nog te dure tickets beschikbaar zijn richting de Catalaanse stad, dan kan men zich perfect flexibel opstellen en iets goedkopere vliegtickets zoeken richting een andere stad. Alleen in Spanje al kan men een hoop steden opmerken die enkele dagen waard zijn. In eerste instantie is er de eeuwige rivaal van Barcelona – voetbalkundig gezien dan -, Madrid. Ook Valencia, Sevilla, Malaga en een hoop andere Europese steden kan men perfect enkele dagen verkennen. Iets beter voorbereid kan men dan de volgende trip wel naar Barcelona afzakken.

Last minute naar Barcelona

Pas laat beslissen dat Barcelona enkele dagen zal worden bezocht is vaak geen probleem. Dankzij deze late beslissing kan men ook perfect inspelen op de nabije weersverwachtingen. Regen zal wellicht geen probleem vormen in het hoogseizoen. Extreme hitte kan eventueel wel een probleem vormen. Idealiter kan men enkele dagen genieten van een azuurblauwe hemel en maxima temperaturen van rond de dertig graden. Mocht het toch iets warmer worden, dan kan men altijd afzakken naar de gigantische zandstranden vlakbij het centrum.