Citytrip Barcelona

Goedkoop vliegen

In het kader van een citytrip zal men vaak met het vliegtuig afzakken naar de stad. Indien we spreken over een rondreis, dan kan men de wagen nog in overweging nemen. Echter, de brandstofprijzen zijn hoog en de Franse wegen zijn onderhevig aan tol en bijgevolg is het soms voordeliger om ter plaatse een wagen te huren. Een vliegtuig is voor velen de meest comfortabele keuze: goedkoop en efficiënt. In dit artikel reiken we je enkele tips aan om zo goedkoop mogelijk vliegtickets te scoren. Echt moeilijk is het allemaal niet. Miljoenen toeristen bezoeken Barcelona jaarlijks per vliegtuig. Het aanbod aan tickets is enorm.

Ryanair

In de meeste gevallen zal Ryanair de goedkoopste partner blijken. Dit is geen feit, maar een berekende veronderstelling. De vlucht duurt slechts twee uur en veel luxe is onderweg dus niet nodig. Geen maaltijd aan boord en de iets krappere zitplaatsen zijn nu ook niet zo’n drama. We raden je dus altijd aan om de zoektocht te starten bij deze partner. Laat ons duidelijk zijn: beginnen, niet eindigen. De laatste jaren kwam deze luchtvaartmaatschappij meer dan eens negatief in beeld. Zo wordt de regelgeving rond bagage af en toe eens gewijzigd en zitjes naast elkaar boeken als koppel kost ook iets. Net dat is de reden om ook even de prijs van de concurrenten te raadplegen. Af en toe kan men acties opmerken bij maatschappijen en dan gaan de tickets met een fikse korting de deur uit.

Vergelijken

Bovenstaande maatschappij was vroeger met zekerheid de goedkoopste. Tegenwoordig hebben ze her en der wat aanpassingen in het verdienmodel toegevoegd en dit alles maakt het net een tikkeltje minder interessant. Bijbetalen voor bagage en ook een kleine som betalen indien men als koppel zitjes naast elkaar wenst te zitten. Bij het afrekenen werden tal van extra’s aangerekend en soms komt men in de buurt van prijzen van traditionele maatschappijen. Het aanbod van vliegtuigmaatschappijen is groot en tickets naar Barcelona zijn niet schaars. Dit gigantische aanbod zorgt voor een ware prijzenoorlog. De consument kan dagelijks meermaals afzakken naar de Catalaanse stad. Men kan opteren om er ’s morgens vroeg te arriveren, maar men kan ook perfect ’s avonds landen. Start de vergelijkende zoektocht zo vroeg mogelijk. Op dat moment is er nog keuzevrijheid en de goedkopere tickets zijn nog beschikbaar. Probeer wel hetzelfde product te vergelijken. Een ticket met 20 kilogram inbegrepen is niet hetzelfde als een ticket met enkel handbagage.

Prijs is niet alles

Bij de zoektocht naar de meest voordelige vliegtickets richting Barcelona is het belangrijk om op te merken dat de prijs niet alles is. Een goede richtprijs is zo’n 50 euro per persoon, per vlucht. Vlieguren zijn op zijn minst even belangrijk. Een zondag vertrekken om 07 uur en om 09 uur aankomen in Barcelona is beter dan aankomen om 21 uur diezelfde dag (indien de vertrekdatum en het vertrekuur hetzelfde is). Probeer de tijd ter plaatse te maximaliseren. In bepaalde gevallen kan men een extra hotelovernachting boeken en een avondvlucht boeken. Op die manier kan men goed uitgerust beginnen met verkennen. Over het algemeen zijn de aankomstdatum en de vertrekdatum deels verloren dagen. Het zijn de vermoeiende dagen dat men moet pendelen, in- en uitchecken. Volle dagen ter plaatse bieden een echte meerwaarde.

Bij het boeken van de (goedkoopste) tickets zal men helaas ook nog wat randkosten moeten rekenen. Een wagen stallen aan een luchthaven kost vaak een tiental euro per dag. In het beste geval brengt een familielid je gratis naar de luchthaven. Als dank kun je in Barcelona dan meteen beginnen met de zoektocht naar een souvenirtje.