Citytrip Barcelona

Appartement boeken

Bij de zoektocht naar een logeerplekje zul je reeds gauw opmerken dat er een hoop accommodaties een bed proberen te slijten aan toeristen. In eerste instantie zijn er de duizenden hotelkamers. Het is de meest populaire vorm van toeristische accommodaties. Men huurt een kamer en aan de balie kan men informatie vragen. Vaak huurt men niet alleen een kamer, maar ook regelt men automatisch een ontbijt. Men kan ook opteren voor iets meer vrijheid. Bij een appartement is vaak geen balie aanwezig. Middels een keukentje kan men vaak een eigen maal prepareren. Op die manier kan men aardig besparen op de citytrip.

Appartement, of toch een hotel?

Echt gigantische verschillen zijn er eigenlijk niet tussen de twee soorten accommodaties. Bij een appartement is er sprake van iets meer vrijheid, maar eigenlijk is die vrijheid er ook bij een hotel. In grootsteden kan men opmerken dat de hotels over een receptie beschikken die 24 uur per dag ten dienste van de toerist staat. Men kan er niet alleen inchecken, maar vaak zullen deze baliemedewerkers aan de hand van een toeristische kaart de toerist wegwijs maken in de stad. Ze zullen aanduiden waar het hotel precies gelegen is en wat men in de onmiddellijke omgeving allemaal kan beleven. Ook het opnoemen van goede restaurantjes vormt geen probleem. Immers, de personen achter de balie zijn vaak locals en kunnen soms dus handige informatie doorspelen. Aan de andere kant is de kans groot dat de eigenaar van het appartement ook kort wordt ontmoet. De sleutels moeten worden overhandigd en ook aan deze persoon kan men eventueel wat informatie vragen.

Goede appartementen

In Barcelona is er geen gebrek aan appartementen. Meerdere aanbieders hebben een aardig aanbod en dan is het wederom een kwestie van reisdoelen en budget. Een appartement met een gigantisch oppervlak, prachtig uitzicht en een jacuzzi zal iets meer kosten dan een ruimte van 20 vierkante meter. De prijzen lopen gelijk met hetgeen wordt gevraagd voor een hotelkamer. De aanwezigheid van een kitchenette kan helpen bij het plannen van een ietwat budgetvriendelijke trip. Men kan er dan zelf een heerlijke maaltijd bereiden. De vraag is natuurlijk of er ook effectief gebruik zal worden gemaakt van de keuken. In Barcelona is de verleiding best groot. Op iedere hoek van de straat kan men wel een dozijn eettenten opmerken.