Citytrip Barcelona

¡Buenas Noches!, goede overnachtingen en lekker slapen in Barcelona

www.barcelonaroom.com: bemiddeling van centraal gelegen hotel- en particuliere kamers, B&B en appartementen. Goede foto’s.

www.hostels.com: low-budget-accommodaties, meestal particulier, vaak zo’n 2 à 3 km buiten het centrum. Vriendelijke uitstraling.

www.oh-barcelona.com: boekingssite met veel ervaring en uitgebreide Nederlandstalige website.

www.9flats.com: deze Engelstalige website heeft een groot aanbod aan accommodaties. Op de startpagina vind je steeds de actuele ‘top-locaties’.
www.wimdu.nl: hier vind je overnachtingsmogelijkheden bij locals vanaf ca. € 20 per persoon per nacht.

Het scala aan overnachtingsmogelijkheden is in Barcelona breed geschakeerd en goed verdeeld over alle centrale stadswijken. Vanuit veiligheidsoverwegingen raad ik alleenreizende vrouwen af om voor El Raval te kiezen. Verder blijft de vraag over, wat je belangrijker vindt: bij het strand of in het centrum – dan kan de zoektocht beginnen.

In de afgelopen jaren zijn er interessante kleine hotelketens met veel gevoel voor stijl, persoonlijke touch en betaalbare prijzen verschenen, zoals de Praktik-Hotels Rambla (www.praktikhotels.com, vier hotels) of Chic & Basic Tallers Hostal (www.chicandbasic.com, drie hotels en een hostal). Kijk zelf maar eens; de websites beloven niets teveel.

Het aanbod van Airbnb in Barcelona variëert van leuke woningen in de kunstwijk Gràcia tot een comfortabele kajuit op een boot in de haven (https://www.airbnb.nl/s/Barcelona); gratis wifi. Interessanter dan hun dure kamers zijn de rooftopbars van de luxehotels, vaak met zwembad en fijne ‘late night’-sfeer (www.thelocal.es/20160524/top-ten-barcelonas-best-rooftop-bars).

Een succesverhaal was in afgelopen jaren de particuliere jeugdhostelketen Equity Point (www.equity-point.com). Kamers met twee of meer bedden, gratis internet en een informele sfeer zijn de belangrijkste kenmerken. In het nabij het strand gelegen Equity Sea Point overnachten ook 30-plus gasten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *