Citytrip Barcelona

Met Tui naar Barcelona

Op deze site is het mogelijk om tal van informatie omtrent een stedentrip Barcelona door te nemen. Het boeken van een buitenlandse trip is kinderspel. Men kan alles apart regelen, maar ook de formule vlucht en hotel is nog steeds populair. Bij een hoop reismaatschappijen kan men losse hotels boeken, maar ook combinatiepakketten. Dit is ook het geval bij TUI. In dit artikel gaan we na of het een verstandige zet is om een trip te boeken bij deze touroperator.

Citytrip Barcelona bij TUI

Bij het ingeven van de bestemming zal meteen verschijnen hoeveel hotels men kan boeken. Pas na het ingeven van de gewenste verblijfsdata zal blijken uit welke hotels men daadwerkelijk kan kiezen. Immers, niet alle accommodaties hebben op dat moment vrije plaatsen. Ook de prijs voor het reisgezelschap voor de geselecteerde reisperiode komt meteen in beeld. Dit is de prijs zonder vliegtickets. Deze touroperator werkt samen met enkele maatschappijen en men kan dan ook verschillende vluchten toevoegen aan de citytrip. Pas na het selecteren van de vluchten zal de totaalprijs in beeld verschijnen.

Het grootste nadeel van dit systeem is de keuzevrijheid. In vergelijking met de keuze op internationale is deze bij de meeste Belgische reisorganisaties beperkt. Een jeugdhotel zal er niet te vinden zijn en ook de goedkopere vliegtickets van de lagenkostenmaatschappijen zijn er niet te vinden. Over het algemeen is de keuze dus best beperkt.

Verstandig?

Wat ons betreft is het een betere zet om zelf alles apart te boeken. Vergelijk de vliegtickets op de site van enkele aanbieders en kijk welke vluchten je aanspreken (vroeg, laat, halverwege de dag?) en nadien kan worden gekeken voor een bed. Op een site zoals booking.com is de keuze indrukwekkend. Tientallen appartementen, jeugdherbergen en een tienvoud aan hotels zijn er beschikbaar. Eventueel kan men nog steeds ten rade gaan bij een touroperator – zoals TUI. Daar kunnen medewerkers eventueel helpen bij de zoektocht naar een passende accommodatie.