Citytrip Barcelona

Citytrip Barcelona: vlucht en hotel

Een tripje plannen richting Barcelona kan op meerdere manieren. Vaak zal worden geopteerd voor een vliegtuig in combinatie met een hotel. Per wagen afzakken richting Spanje hoort ook tot de mogelijkheden, maar de lange afstand, de vakantiedrukte en de tolwegen in Frankrijk maken er best een uitputtende en dure onderneming van. Eventueel maakt de trip naar Barcelona deel uit van een heuse Europese (of Spaanse) autorondreis en dan kan men de keuze voor een eigen wagen misschien nog verantwoorden. Alhoewel men ook best goedkoop een wagen kan huren.

Een vlucht en een hotel zal men vaak apart boeken. Het is echter ook mogelijk om dit als een pakket vast te leggen. Mits enkele muisklikken ligt alles dan vast en zo hoeft men niet beide zaken apart te regelen. Dit is zowat het enige voordeel van dit systeem, het gebruiksgemak. In het kader van een efficiënte stedentrip raden we aan om alles zelf te regelen, apart welteverstaan. Dit omwille van volgende redenen:

Bepaal zelf de vlieguren

Barcelona is een toeristische topattractie. De beide luchthavens van de stad worden drukbezocht. De hoeveelheid vliegtuigen, komende van alle uithoeken van de wereld, is ondenkbaar. Dat gigantische aanbod is een goede zaak voor de toeristen. Personen met amper twee vrije dagen kunnen het best vroeg aankomen in Barcelona en de terugvlucht laat boeken. Op die manier wordt de tijd ter plaatse gemaximaliseerd. Ook men men perfect een avondvlucht boeken. Op die manier komt men ’s avonds laat toe in de grootstad. Het hotel opzoeken, genieten van een goede nachtrust en vervolgens volledig uitgeslapen beginnen met verkennen. Het is ook een mogelijkheid. De vluchturen kunnen dus volledig naar wens worden vastgelegd.

Gigantisch aanbod

Op de site van de meeste touroperators is er sprake van een beperkt aanbod. Immers, ze werken samen met slechts één vliegmaatschappij en met enkele hotels. Er is dus nauwelijks keuzevrijheid. Indien men op internationale accommodatiesites een bed zoekt, dan kan men vaststellen dat er een gigantisch aanbod is. Men kan opteren voor een zeer goedkope kamer (jeugdhotel), maar ook voor een luxueuze kamer van enkele honderden euro’s per nacht. Op die manier kan men de citytrip volledig naar wens afstellen.

Het boeken van een vlucht en een hotel als combinatiepakket raden we dus af. In bepaalde gevallen kan dit nog voordelig zijn, maar indien er geen sprake is van een aanlokkelijke promotie, zal het vaak een te dure optie zijn.