Citytrip Barcelona

1 dag

De meeste buitenlandse tripjes worden gecombineerd met een overnachting. In het kader van Barcelona is dit niet anders. De stad ligt niet vlakbij en er valt een hoop te beleven. In het beste geval worden er 3 overnachtingen geboekt. In bepaalde gevallen is dit niet mogelijk en kan men slechts één dag vertoeven in de Catalaanse stad. Personen die op doorreis zijn kunnen hun wagen bijvoorbeeld een dag parkeren op een park and ride parking en dan 1 dag slenteren doorheen de binnenstad. 1 dag opvullen is kinderspel. Aangezien de tijd zeer beperkt is, raden we je aan om enkel zaken te doen die de interesse prikkelen. Het heeft geen zin om een aantal musea te boeken indien kunstcollecties niet tot de verbeelding spreken. Wat voorbereiding kan ook geen kwaad. Zo kan het handig zijn om wat informatie door te nemen omtrent de bezienswaardigheden. Bekijk de ligging, hoe het zit met entreegelden en of het al dan niet mogelijk is om online tickets aan te schaffen. Op die manier kan men soms wachtrijen mijden. In het hoogseizoen langer dan een uurtje wachten aan de Sagrada Familia is bijvoorbeeld geen uitzondering.

Koop op voorhand tickets voor de Sagrada Familia

Planning 1 dag

De stad beslaat een gigantisch oppervlak. Al wandelend komt men een hoop zaken tegen en wandelen is bijna altijd de beste manier om te ontdekken. Slecht weer kan een uitzondering zijn, maar in het kader van Barcelona is dit weinig waarschijnlijk. Belangrijk om te melden in deze is dat de hoogtepunten in Barcelona best verspreid liggen. Het strand, de Sagrada familia, Parc Guell en de Montjuïc even bezichtigen betekent een hoop kilometers afleggen. Een Hop On Hop Off kan dan redding brengen. Deze bus – gericht op toeristen – stopt aan alle hoogtepunten van de stad. Even afstappen, bezichtigen en nadien kan men dankzij het dagticket wederom de bus gebruiken om een efficiënt transport te regelen naar een andere bezienswaardigheid.

24 uur is weinig. Neem de pagina van de Barcelona bezienswaardigheden eens door en kijk welke zaken de interesse prikkelen.