Citytrip Barcelona

Het Aquarium van Barcelona (L’Aquarium de Barcelona)

Barcelona is een veelzijdige stad, en een van de mooie bezienswaardigheden van de stad is het aquarium van Barcelona. Je kunt het vinden in het oudste gedeelte van de haven van de stad, Port Vell. De haven is sowieso al een groot gedeelte waar je allerlei soorten van vermaak kan vinden waaronder dus L’Aquarium de Barcelona. Het aquarium werd in 1995 geopend en er zijn 35 bassins te vinden waar je 11.000 vissen kunt bewonderen. Het is een van de grootste Aquariums in Europa en in elk bassin wordt een ander zeegebied gesimuleerd.

L’Aquarium de Barcelona, del Port Vell, Moll d’Espanya, s/n, 08039 Barcelona, Spanje

Met een computer wordt het licht geregeld in het aquarium om zo de natuur na te bootsen. Er zijn talloze vissoorten die in l’Aquarium de Barcelona gezien kunnen worden. Dit zijn onder andere de murene, de schorpioenvis en de koraalvlinder. Er is een tachtig meter lange tunnel waar bezoekers doorheen kunnen lopen waardoor ze omringd worden door water en zeedieren. Via de website van het aquarium heb je de mogelijkheid om je tickets online te kopen. Ook vind je er regelmatig kortingscodes en coupons waardoor je een paar euro kunt besparen. In het aquarium is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een duik met de haaien te boeken.

Voor kinderen worden er ook erg vaak leuke dingen georganiseerd. Zo kunnen ze onderwater observator worden voor een dag en ook is het mogelijk om kinderfeestjes in het aquarium te vieren. Een volwassene betaalt 17,10 voor een bezoekje aan de onderwaterwereld. Voor 3 en 4 jarigen kost het 5 euro, van 5 tot 10 jaar 12,60 euro en voor 65+ kost het 13,50. Als je online je tickets bestelt dan heb je minder wachttijd bij de deur van het aquarium. Vooral op een regenachtige dag is dit een leuk uitje om in Barcelona mee te maken