Citytrip Barcelona

Bezienswaardigheden van Barcelona

Een stad ontdekken draait grotendeels omtrent hoogtepunten, bezienswaardigheden. We kunnen spreken omtrent gebouwen, maar ook markten, pleinen en bijzondere plekjes kunnen de moeite waard zijn. De voornaamste zaken zijn reeds gekend bij het publiek. Men koppelt Parijs aan de Eiffeltoren en Barcelona aan de Sagrade Familia. Er valt echter een hoop meer te beleven. Op deze pagina bespreken we de belangrijkste zaken. Deze mag men tijdens een Barcelona citytrip zeker niet missen.

Boqueriamarkt

Pal in het centrum van de stad, onder een gietijzerconstructie, kan men de zintuigen prikkelen. De markt werd meermaals tot ’s werelds mooiste markt uitgeroepen. Het is de plek om de honger te stillen. Op de Ramblas worden in de eettenten vaak maaltijden van ondermaatse kwaliteit geserveerd. In deze overdekte markt kan men een hoop lekkernijen kopen. Vul hier een mandje en trek nadien naar een nabijgelegen park. Een romantische picknick is de manier om de geliefde te verrassen.

Sagrada Familia

‘De onvoltooide’ van Gaudi staat sinds 2005 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is jaarlijks goed voor meer dan 2 miljoen bezoekers. Het is één van de hoogtepunten van de architect. Tot op vandaag is het bouwwerk nog steeds niet af. De bouw van deze modernistische, monumentale kerk begon in 1882. De bouw wordt gefinancierd met de entreegelden van toeristen. Met een hoop bezoekers en stevige entreeprijzen (vanaf 17 euro) mag dit geen probleem vormen. Eenmaal binnen kan men genieten van prachtige architecturale werken. Ook het lichtspel is een streling voor het oog. Op voorhand tickets aankopen is de boodschap. Niemand staat graag meer dan een uur in de wachtrij tijdens een citytrip. Lees meer over Sagrada Familia

Montjuïc

De Montjuïc is een heuvel in het zuidwesten van de stad Barcelona in Spanje. Inwoners van Barcelona brengen er graag hun zondag door. In het kader van de Wereldtentoonstelling in 1929 werden een hoop gebouwen op de berg gebouwd. Denken we maar aan paleizen, parken,
sportstadions en tentoonstellingsruimtes. Tegenwoordig doen een hoop ruimtes dienst als museum. hoogtijd om dat eens met eigen ogen te aanschouwen. het zicht op de stad is trouwens fenomenaal. Lees meer over de heuvel Montjuïc

Vanaf de haven van Barcelona gaat er een kabelbaan naar de top van de heuvel. Tijdens de rit zelf heb je natuurlijk een geweldig uitzicht over de stad en de zee.

Tapas in El Born

De eetcultuur in Spanje is heerlijk. In de zomermaanden is het er vaak snikheet en pas ’s avonds laat komt het leven op gang. ’s Middags ziet men hordes toeristen, maar eenmaal de avond begint te vallen lopen de pleinen vol. De tapasbars lokken dan een hoop bezoekers. In metropool Barcelona proberen alle eettenten toeristen te lokken. Verleidelijke aanbiedingen helpen een handje. In de wijk El Born – niet ver van de populairste laan – en ook in Eixample zijn een hoop bars gevestigd alwaar ze verstand hebben van de lekkernijen. Niet overal hebben ze evenveel verstand van tapas en net daarom kan een reisgids handig zijn. Een gids in combinatie met een online applicatie alwaar men recensies kan doornemen zal het reisgezelschap naar de beste tapas leiden.

Ideaal voor de toerist is de formule van cocktail + tapas. Vaak kan men dan voor iets van 10 euro genieten van een overheerlijke cocktail en verschillende soorten tapas.

Parc Güell

In het park hoog boven de stad gelegen kan men genieten van een fraai uitzicht over de stad. Ook het park zelf is een parel. Soms zeggen beelden meer dan woorden. Enkele plaatjes van het park hierboven. Lees meer over Parc Güell.

In het Park Güell ligt het Gaudi Museum in Barcelona. Dit opvallende bouwwerk is vroeger een aantal jaren het huis geweest waarin Gaudi gewoond heeft.

Casa Mila – Pedrera

In Barcelona kan men de invloed van Gaudi in elk stadsdeel opmerken. Eén van de bekendere werken is het appartementengebouw Casa Mila (1906-1912). Het opmerkelijke is dat de buitenmuren golvend zijn uitgevoerd.De bijnaam van het gebouw is La Pedrera (Catalaans voor De Steengroeve).

Las Ramblas

Eén van de bekendste promenades van de wereld loopt door het stadscentrum richting de oude haven. Jaarlijks passeren er ruim meer dan 70 miljoen passanten en dit brengt ook wat problemen met zich mee: drukte en mensen met minder goede bedoelingen (zakkenrollers en agressieve bedelaars). Desondanks maakt deze straat en de zijstraten met de bebouwing erlangs deel uit van de identiteit van Barcelona. Lees meer over de Ramblas van Barcelona

Musea, het museumlandschap van Barcelona

Barcelona’s museumscene wordt in hoge mate gekenmerkt door moderne kunst. Bijna tien miljoen bezoekers stromen jaarlijks de musea binnen die zijn gewijd aan de creaties van Pablo Picasso, Joan Miró en Antoni Tàpies. Boven op deze oude garde komen nog vele andere spannende kunstmusea: het Museu d’Art Contemporani, het CaixaForum, het Museu Europeu d’Art Modern en natuurlijk het Museu Nacional d’Art de Catalunya als paleis van historische kunst en tentoonstellingsruimte voor delen van de beroemde Thyssen-Bornemisza-collectie. Onder de historische musea is het Museu Marítim van groot belang. In oude scheepswerven documenteert het de betekenis van Catalonië als middeleeuwse zeemacht. Het CosmoCaixa is een van de indrukwekkendste natuurwetenschappelijke musea van Europa. Een omvangrijk overzicht van de musea vind je op www.barcelonaturisme.com, over de actuele kunstscene van Barcelona informeert www.artbarcelona.es.

Meer Barcelona

Tijdens een fikse stadswandeling komt men de meeste zaken automatisch tegen. De prachtige pleinen, winkelstraten, historische gebouwen en parken zijn vaak een streling voor het oog. We raden je aan om een kleine reisgids te kopen/te huren alvorens af te zakken naar de Catalaanse stad. Af en toe kan men dan eens plaats nemen op een bankje en wat informatie doornemen omtrent de stad. Het is altijd leuker om de zaken in zijn context te bekijken.

Verder zijn volgende zaken nog noemenswaardig: de mooie stranden van Barcelona, ideaal om in het hoogseizoen wat af te koelen. Aan de Ramblas kan men drie prachtige pleinen vinden: Reial, del Pi, Sant Felip Neri.

Daarnaast heeft de stad nog vele andere mooie bezienswaardigheden zaals het Aquarium, Het Picassomuseum en Camp Nou, de voetbaltempel.

Barcelona is een gigantische stad. Gegarandeerd kan men tijdens een citytrip niet alles bezoeken. Doe enkel zaken die de interesse prikkelen. Het heeft geen zin om in musea rond te hangen indien kunst je niet aanspreekt.