Citytrip Barcelona

Korting op de hotelkamer

De zoektocht naar een hotelkamer begint vaak op het internet. In wereldsteden zoals Barcelona kan men de keuze moeilijk beperkt noemen. Honderden, misschien zelf duizenden, kamers kan men boeken tijdens een citytrip. De ene kamer kost 500 euro per nacht en in een jeugdherberg boek je dan weer een bed voor 10 euro per nacht. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een top 10 van beste hotels kan men moeilijk maken. Men zou de allerduurste hotelkamers kunnen opsommen, maar voor de meeste toeristen is dat compleet zinloos. Iedereen heeft namelijk een ander budget en een doorsnee toerist zal geen fortuin uitgeven aan een kamer. Het boeken is dus een persoonlijke zaak. Vaak wil men wat besparen op de accommodatie. Op die manier zijn er meer financiële middelen om te spenderen in de dure Catalaanse stad. De concurrentiestrijd tussen de hotelketens is enorm en af en toe kan men dan ook een leuke aanbieding opmerken. Tijdelijk gaan de prijzen van bepaalde hotelkamers naar beneden en net dat is het moment om toe te slaan. Het is echter opletten geblazen. Niet alles is even interessant indien we spreken over kortingen en aanbiedingen.

Wat is een goede aanbieding?

Het is niet altijd even gemakkelijk om de goede aanbiedingen van de minder interessante te onderscheiden. Een korting op een hotelkamer betekent niet automatisch dat er sprake is van een goede deal. Op een hoop sites alwaar men hotelkamers kan boeken zal vaak ook meteen duidelijk zijn op welke kamers men van een korting kan genieten. Niet alles is even interessant en net daarom is het belangrijk om eerst even te vergelijken alvorens effectief iets  te boeken.

De ideale hotelkamer

Een goede hotelkamer vinden is een persoonlijke zaak. Over het algemeen dient het hotel tijdens een citytrip aan  enkele eisen te voldoen. Pal in het centrum van Barcelona, een goed ontbijt serveren en minimaal 3 sterren zijn voorbeelden van eisen. In het hoogseizoen kan het in de Catalaanse stad best warm worden en de aanwezigheid van een zwembad kan dus ook op de lijst van eisen staan. De eisen zullen zich vaak uiten in de prijs. Een standaardkamer voor een hotelkamer in het centrum van de stad bedraagt rond de 50 euro. De gouden regel: des te meer men betaalt, des te meer kwaliteit men zal krijgen. Uiteraard zijn er ook enkele uitzonderingen op deze regel.

Enkele richtlijnen

  • Bekijk op een kaart de ligging van het hotel. Druk desnoods deze kaart af en probeer de voornaamste bezienswaardigheden ook eens aan te duiden op de kaart. Een centrale ligging is altijd leuk. Op die manier kan men besparen op het openbaar vervoer, daar meer activiteiten op wandelafstand plaatsvinden.
  • Denk na over het precieze doel van de kamer? Vele toeristen zullen ’s morgens ontbijten, vervolgens het hotel verlaten en pas laat in de avond – na het avondmaal – terugtrekken naar het hotel om er te overnachten. In die zin is een zwembad, gymzaal en veel luxe niet echt noodzakelijk.
  • Op internet staat een hoop informatie. Neem recente recensies van eerder verbleven gasten eens door. Daar kun je soms interessante zaken lezen. Bijvoorbeeld ‘op de hoogste etage hebben de kamers een ruimer terras met een prachtig uitzicht’. Daarna kun je bij de boeking vragen of het mogelijk is om een kamer op de hoogste etage te krijgen. Ook allerlei informatie omtrent het ontbijt, de ligging en de andere services kan men doornemen. Het helpt bij het vormen van een goede beeldvorming.

Hoogtijd om de actuele aanbiedingen en kortingen eens te bekijken. Voor je het weet staar je zelf naar de wonderen van Gaudi en in het beste geval geniet je tijdens het verblijf ook nog eens van een leuke korting op de hotelkamer.