Citytrip Barcelona

La Rambla

In Barcelona vind je een lange en populaire straat: La Rambla. Deze straat bevindt zich in het centrum van de stad en is zo’n 1200 meter lang. Vroeger was La Rambla een droge rivierbedding waardoor tijdens regenval het water naar de zee geleid kon worden. In Barcelona is het tegenwoordig een belangrijk verkeersknooppunt, en men kan er gezellig winkelen, zonder dat er auto’s in de straat toegelaten worden. De huidige La Rambla bestaat uit vijf aparte delen, waardoor de inwoners het vaak “Las Ramblas” noemen.

“La Rambla” Ramblas, Barcelona, Spanje

Deze onderdelen zijn Rambla Canaletes, Rambla Estudis, Rambla St. Josep, Rambla dels Caputxins en Rambla Santa Monica. Het St. Josep gedeelte bevat bijvoorbeeld veel leuke bloemenstalletjes. Er stond vroeger een klooster waarna het stuk van de La Rambla vernoemd is. Op de indrukwekkende straat is enorm veel te zien. Je kunt er goed winkelen maar er zijn ook een aantal bezienswaardigheden te vinden zoals bijvoorbeeld het Musee de L’erotica en Esglesia de Betlem. La Rambla verbindt de haven met Placa de Catalunya. In de winter wordt de La Rambla prachtig versierd met duizenden lampjes, die de straat nog magischer maken. Ook zijn er veel straatartiesten te vinden op de beroemde promenade.

Er zijn uiteraard honderden gelegenheden om souvenirs te vinden op de La Rambla. Een ideale manier dus om het shoppen met de souvenirs te verbinden en wat leuks mee te nemen naar huis. Met de metro kun je via drie plekken naar La Rambla komen. Het zijn haltes Catalunya, Liceu en Drassanes. Ook gaan er vier buslijnen naar de beroemde straat. 14,59, 91 en 120. Geen excuus dus om deze prachtige promenade te missen tijdens je bezoek aan Barcelona. Via het internet kun je gemakkelijk plattegronden van de straat opvragen, waardoor je precies weet waar je moet zijn.